EVA Om att åtgärda linsbesvär

EVA - 34

Eva är professionell dansare, modell och programledare. Som dansare är hon med i en dansgrupp som uppträder vid olika evenemang. Hon älskar att åka på långa semestrar och drömmer om att se hela världen. Men hon gillar också att koppla av hemma och titta på Netflix med sin man och sina katter.

UPPGRADERA NU. GÖR SOM EVA OCH PROVA AIR OPTIX® PLUS HYDRAGLYDE®

De sitter skönt hela dagen – varje dag. Få en kupong och börja din provperiod idag.

Få din kupong

Hur gammal var du när du började använda kontaktlinser?

”När jag var tolv började jag använda glasögon och ärligt talat gillade jag det inte. I den åldern är man ofta osäker på hur man ser ut och jag tyckte också att de var i vägen när jag dansade eller tränade. Som tur var fick jag kontaktlinser ganska snart.”

Gick det bra direkt?

”Ja, det gjorde det. Det tog nog ungefär en månad att vänja sig vid dem, men sedan gick allt smidigt och jag använder sällan mina glasögon. De glasögon jag använder nu är fortfarande från det recept jag behövde för tio år sedan*, men eftersom jag använder dem så sällan har jag inte skaffat nya. Jag har funderat på att genomgå laserkirugi, men det verkar besvärligt och jag tycker också att det känns lite läskigt. Och varför skulle jag när mina kontaktlinser fungerar så bra?”

*Regelbundna synundersökningar rekommenderas

”DE GER MIG VERKLIGEN ALDRIG NÅGRA PROBLEM”

Inte ett bekymmer i sikte då?

”Nej, det fanns det faktiskt inte. Men sedan började jag känna lite obehag, särskilt mot slutet av dagen. Det hände gradvis och i början stod jag ut med det. Men sedan började det verkligen besvära mig. Så jag bestämde mig för att kolla min syn igen. Det visade sig att jag behövde en annan typ av linser. Jag borde ha gjort en synundersökning lite tidigare.”

Så nu är du och dina nya kontaktlinser oskiljaktiga igen?

”Absolut. Även när jag är hemma, kopplar av och tittar på tv använder jag dem. De ger mig verkligen aldrig några problem.”

 Så du skulle råda andra att använda kontaktlinser?

”Definitivt. Du vänjer dig vid dem så snabbt, och när du väl har gjort det kommer du att uppleva mycket mer frihet när du rör dig och i livet i allmänhet. En sak som jag vill betona är att du ska kontrollera din syn minst en eller två gånger om året och inte vänta för länge.”

Flere historier