REBECCA OM ATT UPPTÄCKA MULTIFOKALA LINSER

REBECCA – 46

Den tidigare modellen Rebecca arbetar som frilansande projektledare. Hon älskar mode och är en passionerad amatörfotograf.

 

Placeholder

 

Hur gammal var du när du började använda kontaktlinser?

”Jag använde glasögon när jag var tonåring men när jag började få modelljobb och gick visningar var jag tvungen att ta av mig glasögonen. Men utan dem såg jag nästan ingenting, särskilt inte på avstånd och jag kunde inte avgöra djupet hos föremål. En gång under en modevisning märkte jag inte att jag var i slutet av catwalken och hamnade i knät på en modedesigner. Det var då jag förstod att det var dags att skaffa kontaktlinser.”

 

Trivdes du med dem med en gång?

”Absolut, och när jag ser tillbaka nu förstår jag inte varför det tog mig så lång tid att skaffa dem. De var inte bara praktiska på mitt jobb utan också när jag tränade på gymmet och gick ut. Dessutom kunde jag äntligen skaffa mig ett par snygga och coola solglasögon utan recept

 

”JAG MÅSTE SÄGA ATT DE VAR EN OMEDELBAR SUCCÉ, JAG BARA ÄLSKAR DEM”

 

När började du känna någon skillnad?

”För ungefär tre år sedan märkte jag att det började bli svårare och svårare att läsa. Jag förnekade det ett tag eftersom jag inte ville erkänna att jag började bli äldre, och först gick jag bara ut och köpte mig den största mobilen jag kunde få tag på. Jag skaffade aldrig läsglasögon, för jag trodde att jag kunde hålla mina ögon i form om jag inte gjorde det. Men efter ett tag insåg jag att jag behövde hitta en lösning.”

 

Hur upptäckte du multifokala linser?

”Jag visste inte ens att de fanns, men upptäckte dem när jag surfade på nätet för att beställa en ny uppsättning av mina vanliga linser online. Jag blev genast intresserad och gick till min optiker för att göra en synundersökning. Jag måste säga att det var en omedelbar succé, jag bara älskar dem. Jag har ingen aning om hur de fungerar, men så länge de fungerar är jag glad."

 

Tog det lång tid att vänja sig vid dem?

”Jag hade hört från andra som använder multifokala glasögon att det kan vara lite kämpigt att vänja sig vid dem, men det tyckte jag inte alls att det var. Jag kände genast av fördelarna. Det påminde väldigt mycket om när jag fick mitt första par glasögon när jag var liten och för första gången kunde se löven på träden. Det var som en ny värld öppnade sig för mig.”

 

Så du är nöjd med dem?

Det kanske låter lite dramatiskt, men det är få produkter som jag är mer nöjd med. Jag skulle starkt rekommendera dem till alla som kämpar med både kontaktlinser och läsglasögon. Jag älskar också att jag inte behöver hålla min telefon på armlängds avstånd för att se vad det står på skärmen, något som jag ofta ser folk göra. Jag älskar också att kunna åka på semester, slappa vid poolen och läsa en bok med mina vanliga solglasögon på mig.”