MONICA OM ATT UPPTÄCKA MULTIFOKALA LINSER

MONICA - 49

Monica arbetar som assistent på ett apotek. Hon älskar löpning och skidåkning, men hennes största passion är att resa tillsammans med sin man och sin son.

 

Placeholder

När började du använda kontaktlinser?

”Jag behövde inte glasögon eller kontaktlinser innan jag fyllde 43, men i den åldern började jag få ont i huvudet och gjorde en synundersökning. Det visade sig att jag var något översynt men också behövde läsglasögon. Min man, som hade använt kontaktlinser i några år, rekommenderade dem för mig och först kombinerade jag mina vanliga kontaktlinser med läsglasögon.”

 

Hur upptäckte du multifokala linser?

”Jag hade inte hört talas om dem när en vän föreslog dem för ungefär fem år sedan. De verkade vara den perfekta lösningen och när jag provat dem för första gången tog det mig faktiskt bara en timme att vänja mig vid dem.”

 

 

”JAG BÄR MINA MÅNADSLINSER HELA DAGEN, BÅDE PÅ JOBBET OCH PÅ FRITIDEN”

 

Vad tycker du mest om med dem?

”På apoteket måste jag hela tiden läsa recept och texten har alltid små bokstäver. Innan jag började använda kontaktlinser satte jag alltid på mig mina läsglasögon och tog av dem igen, mån om att inte tappa bort dem. Eftersom läsfunktionen hos mina ögon bara blev sämre behövde jag dessutom starkare och starkare läsglasögon, och när du glömmer ta av dig dem (vilket jag alltid gjorde), riskerar du verkligen att hela tiden gå in i saker.”

 

Använder du alltid dina linser?

”Ja, det gör jag. Jag bär mina månadslinser hela dagen, både på jobbet och på fritiden. Och sedan brukar jag ta ur dem på kvällen. Ibland har jag på mig dem när jag ska titta på tv, ibland inte. Men jag har alltid mina läsglasögon när jag läser en bok i sängen. När jag väl har lagt mig vill jag inte stiga upp igen för att ta på mina linser.”

Har du något råd att ge?

Javisst, prova linser. De gör livet så mycket enklare.