LENA OM ATT ÅTGÄRDA LINSBESVÄR

LENA - 32

Lena arbetar som assistent hos en allmänpraktiserande läkare och har två små döttrar. På helgerna gillar de att gå ut och hitta på roliga saker eller att laga mat tillsammans. De älskar också att vara med släkten och titta på film.

 

Placeholder

 

När började du använda kontaktlinser?

”När jag var tolv. Jag brukade använda glasögon innan dess men när man är tonåring börjar man bry sig mer om sitt utseende och jag trivdes bättre med linser. Jag tyckte inte alltid att mina linser var så bekväma. Det tog ett tag för mig att vänja mig vid kontaktlinser, men nu har jag använt linser i mer än 20 år.”

Har du aldrig haft några problem?

”Nej, de har aldrig orsakat några problem. Det enda jag märkte var att jag ibland var lite för lat när jag skulle rengöra mina månadslinser. Jag vet att det är viktigt med hygien och att man måste tvätta både sina händer och kontaktlinser väldigt noggrant, för får du smuts på kontaktlinserna kan man få en brännande eller stickande känsla i ögonen. Jag erkänner att jag inte alltid var så bra på det som skulle kunna ha varit, och jag insåg inte ens att jag inte utnyttjade mina linser på bästa sätt på grund av min egen lathet. Då sa optikern till mig att jag måste vara mer noggrann med att rengöra mina linser.”

 

”DESSA ENDAGSLINSER ÄR IDEALISKA EFTERSOM MAN BARA KASTAR DEM EFTER ANVÄNDNING”

 

Så efter det skärpte du till dig?

”Nja, inte riktigt. Jag bytte till endagslinser. Jag vet bara att jag inte är så disciplinerad och för sådana som jag är dessa endagslinser idealiska eftersom man bara kastar dem efteråt.”

Ger dina kontaktlinser aldrig dig problem?

”Ärligt talat, aldrig. Ibland gillar jag att också köpa färgade kontaktlinser på recept. Jag har bruna ögon, men när jag beställer grå kontaktlinser ser mina ögon blå ut på ett väldigt naturligt sätt.”

Så du skulle rekommendera det?

”Jag kan inte bestämma för alla, men jag skulle säga att man vänjer sig så fort vid dem att det snabbt känns naturligt. Och jag tycker det är väldigt mycket mer praktiskt än glasögon som man alltid tappar eller har sönder. Men jag gillar fortfarande att ha på mig mina glasögon efter en lång dag på jobbet.”