ÄR DU RÄDD FÖR ATT PROVA LINSER? VAR INTE DET

Det finns en första gång för allt – första dagen på gymnasiet, första kyssen ... och även första gången du bär kontaktlinser. Oavsett om du väljer endagslinser eller månadslinser ska kontaktlinserna vara bekväma, säkra och enkla att använda.

OM VI KAN GÖRA DET KAN DU OCKSÅ

Du kanske känner dig tveksam till att sätta in linser i ögonen. Det är förståeligt – så kände vi alla i början. Men det är mycket enklare än du tror. Miljontals människor världen över använder kontaktlinser, och det känns naturligt väldigt snabbt.

DET FINNS INGET ATT OROA SIG FÖR

Du är inte den första som provar kontaktlinser, och inte heller den sista. I själva verket har kontaktlinstekniken utvecklats snabbt de senaste åren, precis som alla andra former av teknik – och alla typer av linser har funktioner för att göra dem så bekväma som möjligt.

Spill video

SÅ HÄR SÄTTER DU I OCH TAR UR DINA LINSER PÅ ETT SMIDIGT SÄTT

Det är inte svårare att sätta i och ta ur linser än att knyta dina skosnören eller borsta tänderna. Det går väldigt snabbt att åsidosätta ögats naturliga instinkt att blinka när något kommer för nära det. Titta på den här videon för att se hur du sätter i och tar ur linserna på rätt sätt.

VI LITAR PÅ LINSÄLSKANDE OPTIKER

Vårt främsta råd till alla kontaktlinsnybörjare är att besöka en optiker. Du kan köpa linser nästan överallt nuförtiden, men vi rekommenderar starkt att du besöker en optiker för att få deras råd om att bära linser.

Hitta en optiker nära

ENDAGS- ELLER MÅNADSLINSER, VAD ÄR SKILLNADEN?

Endagslinser

Engångslinser som används en dag. Ingen rengöring behövs.

Läs mer

Månadslinser

Linser som används en månad. Rengör och förvara dem varje dag.

Läs mer

Not sure which one is right for you?

Gör vårt test

Få ett startpaket

Få ett startpaket

Du kanske undrar

  1. Är kontaktlinser säkra?
    Är kontaktlinser bekväma?
    Är kontaktlinser bättre än glasögon?
    Hur länge kan jag använda ett par endagslinser för engångsbruk?
    Vad händer om jag somnar med mina linser?

Updated: 21-08-2018